Geverifieerd

Yoga centrum Panta Rhei

Introductie:

Wat is Yoga?

Yoga is een effectieve, maar ook leuke, inspirerende en ontspannende manier om aan het evenwicht tussen lichaam en geest te werken. Dat gebeurt door oefeningen met het lichaam, de adem, visualisatie, ontspanning en meditatie.

De oeroude lichaamshoudingen dienen om het lichaam gezond, jong en vitaal te maken en te houden. Iedereen, jong of oud- kan de oefeningen binnen zijn eigen mogelijkheden volgen, met respect voor de eigen grenzen.

Ademoefeningen zijn een belangrijk onderdeel van de yogalessen. De adem is de sleutel tot ontspanning. Spanning leidt tot een snelle en oppervlakkige ademhaling, wat tal van klachten kan geven. Door diep en bewust de adem te gebruiken leer je met die spanning om te gaan.

Visualisatieoefeningen worden ter ondersteuning gebruikt om eventuele blokkades helpen op te heffen waardoor de energie in het lichaam weer kan stromen. In combinatie met een rustige, diepe ademhaling ervaar je een weldadige ontspanning. En je leert dat je zelf die ontspanning kan bereiken. Bewust en op ieder moment.

De lessen worden meditatief gegeven, wat je de kans geeft het innerlijk contact (weer) te voelen: waar stagneert de energie, en waar stroomt het.

Wat kan Yoga voor u betekenen?

De meeste mensen doen aan yoga om te ontspannen en te leren met stress om te gaan. Anderen ervaren een ondersteuning bij ademhaling-, slaapstoornissen of rugklachten. Sommigen ervaren dat yoga kan helpen bij het bewuster worden van jezelf en het op gang helpen van energiestromen. Het evenwicht dat je dan ervaart stelt je in staat om optimaal te functioneren in de wereld van alledag.
 Voorgestelde yogastudios
Neem contact op


Adresgegevens

Yoga centrum Panta Rhei
Maria Rutgerstraat
7207 GX Zutphen