Geverifieerd

Yoga Centrum Amstelveen

Introductie:

lichaam - adem - denken
Een korte toelichting op deze drie-eenheid. Wanneer je het lichaam wil beheersen, kun je bemerken dat bepaalde houdingen en/of bewegingen niet mogelijk zijn. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Het gebrek aan souplesse en bewegelijkheid wordt meestal door het lichaam als een pijnsignaal aangegeven. Wanneer je je spieren bijvoorbeeld maar voor een doel gebruikt ontstaat er een specialisatie van het lichaam. Voetballers zullen bijvoorbeeld niet gemakkelijk grote souplesse aanleren, omdat ze trainen op korte explosieve bewegingen. Hierdoor worden spieren kort en hard en de gewrichten stug en taai.

Ook onaangename en frustrerende ervaringen uit het verleden kunnen er voor zorgen dat we bepaalde gebieden van ons lichaam gaan ontkennen. Zowel spierslapte als stijfheid in het lichaam reflecteren spanningen in het denken.

De adem en het denken helpt ons bij het ontwikkelen en onderhouden van souplesse en bewegelijkheid. Je kunt bemerken dat je lichaam buigzamer wordt wanneer de adem meewerkt. Het doelmatig aanwenden van je adem, is een activiteit van het bewustzijn. Dit bewustzijn begeleidt de adem naar een bepaald gebied in het lichaam . Het lichaam kan niet zonder de adem , maar de adem kan ook niet zonder het bewustzijn.

Met Hatha yoga is het mogelijk dat we gaandeweg leren om het lichaam - adem - denken in balans te brengen
 Voorgestelde yogastudios
Neem contact op


Adresgegevens

Yoga Centrum Amstelveen
Logger
1186 MH Amstelveen