Geverifieerd

Stichting Yoga Alkmaar

Introductie:

YOGA
Yoga betekent eenheid of verbinding: het in contact staan met jezelf en met de wereld om je heen. Door yoga te beoefenen kom je beter in je vel te zitten, waardoor je zowel lichamelijk als geestelijk steviger en stabieler wordt. Yoga beoefenen helpt je stevig op je benen te staan en effectief om te gaan met de uitdagingen van alledag.

HATHA YOGA
Hatha-yoga is de hoofdtak van yoga die in het westen het bekendst is geworden. Het is een praktische vorm waarin beheersing van het lichaam en de ademhaling centraal staan. Grote nadruk ligt ook op de lichaamshouding en ontspanningstechnieken. De toegepaste technieken zouden een gunstig effect op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen hebben. Het doel van hatha-yoga is het bevorderen van de gezondheid en te putten uit verborgen krachtbronnen van het lichaam.
KUNDALINI YOGA
Kundalini is de levenskracht, de pure bron van energie, creativiteit en bewustzijn die in iedereen aanwezig is. Kundalini Yoga maakt je levenskracht wakker en ontwikkelt deze op een uitgebalanceerde manier. Het is de yoga van het bewustzijn. Kundalini Yoga is een dynamische vorm van yoga, waarvan gezegd wordt dat het de meest krachtige yoga vorm is. In de kundaliniyoga les wisselen inspanning en ontspanning elkaar af en wordt aandacht besteed aan:

lichaamshoudingen (asanas)
houdingen voor de armen en de handen (mudras)
ademhaling (pranayama)
het stil maken van de geest (meditaties)Voorgestelde yogastudios
Neem contact op


Adresgegevens

Stichting Yoga Alkmaar
Verlengde geestweg
1861VD Bergen