Geverifieerd

Praktijk voor yoga

Introductie:

Wat is yoga ?
Iedereen weet dat het lichaam een zeer kostbaar bezit is. Het loopt door deze hectische tijd spanning op en we vragen meestal veel van het lichaam. Omgeven door vele indrukken is de stilte en rust vaak ver te zoeken. Yoga-oefeningen doen het lichaam goed. Overbodige spanning en gedachten worden losgelaten en je wordt naar binnen geleid. Ook het denken mag tot stilstand komen. Liefdevolle aandacht komt daarvoor in de plaats en leidt je naar innerlijke rust.

Hatha Yoga is in het Westen de meest bekende en beoefende vorm van yoga. Je leert het lichaam ervaren door rek-, strek-, spier-, adem-, concentratie- en ontspanningsoefeningen. Liggen, zitten en staan wisselen elkaar af. De adem neemt een centrale plaats in tijdens het oefenen.

Door het voortdurend observeren van het lichaam leer je wat aandacht betekent voor het lichaam maar ook voor de geest. Door op deze manier met het lichaam bezig te zijn, ontstaat een gezond evenwicht tussen lichaam en geest. Hierdoor ontstaat ruimte en stilte. Dan houdt het presteren op.
Dan is enkel

Een Zijn.

 


 Voorgestelde yogastudios
Neem contact op


Adresgegevens

Praktijk voor yoga
Boerhaavelaan
2334ED Leiden