Geverifieerd

Lila yoga & ontspanning

Introductie:

Yoga

Het woord yoga is op vele manieren uit te leggen, het blijft echter een woord.....

En zoveel interpretaties, zoveel verschillende mensen en woorden kunnen de ervaring alleen maar proberen te benaderen. Daarom denk ik dat als je echt wilt weten wat yoga voor je zou kunnen betekenen je dit het beste zelf kunt ervaren! Pas dan kan je tot de conclusie komen dat het iets met je doet of dat het iets voor je kan betekenen.

Meestal wordt het woord yoga uitgelegd als samen laten komen, in evenwicht brengen of verenigen.
Hiermee kan het evenwicht tussen lichaam en geest bedoeld worden, maar ook tussen denken en voelen en/of jezelf en je omgeving.

Een groot deel van onze tijd zijn we met onze aandacht naar buiten gericht en niet of nauwelijks in contact met ons lichaam.
Mede door het beoefenen van lichaamshoudingen [asana’s] en ademoefeningen (pranayama) word je je bewuster van je lichaam, je adem en je geest.
Deze oefeningen helpen je meer aandacht te krijgen voor jouw lichamelijke en geestelijke mogelijkheden en grenzen, waardoor het makkelijker wordt daar naar te luisteren en hierin te ontspannen.
In mijn les is niet de eindhouding van een asana belangrijk maar juist de weg ernaar toe. Hierdoor leer je om met meer aandacht aanwezig te zijn bij wat je doet en dichter bij jezelf te blijven.
Door middel van de ademhalingsoefeningen verhoog je je levensenergie en hierdoor dus je gevoel van vitaliteit. Dit alles werkt positief door in je lichaam en geest en dus ook in het dagelijks leven.
 Voorgestelde yogastudios
Neem contact op


Adresgegevens

Lila yoga & ontspanning
Stratumsedijk
5611 NC Eindhoven