Geverifieerd

Het Yogahuis

Introductie:

Klassieke yoga

De yoga die ik geef kenmerkt zich door anatomisch correct beoefenen van de lichaamshoudingen. Deze houdingen, ook wel asana's genoemd, zijn fysiek uitdagend: ze geven doorstroming, conditie, werken houdingscorrigerend, nemen blokkades weg en bevorderen dus de gezondheid van het hele systeem. De hoofdgroepen volgens klassieke indeling zijn: staande houdingen, achteroverbuigingen, vooroverbuigingen, torsies (= twistings), balancings, omgekeerde houdingen, zittende houdingen, beenstrekkers en nog wat restgroepen.

Door consequente herhaling van de cycli van lichaamshoudingen "bewerk" je steeds een deel van je fysieke systeem en geef je in feite telkens een ander stuk van het lijf een "workout".

Een typisch iets van de asana's is dat ze diep doorwerken op de hele mens: het zenuwgestel kalmeert, de hormoonhuishouding word gereguleerd en de spieren worden waar nodig soepeler en waar nodig sterker. Kortom: het lichaam hervindt haar natuurlijke evenwicht.

Door de bewuste fysieke precisie, het statisch aanhouden van de houdingen en het begeleiden van de adem tijdens het beoefenen is deze yoga ook uitermate geschikt voor mensen met klachten. Rugpijn, migraine, RSI-klachten, menstruatieklachten, burnout-verschijnselen, heb ik vaak zien verdwijnen bij leerlingen die een samenwerking met mij aangingen. Soms is een periode individuele yoga-begeleiding vereist. Ook dat bied ik aan in het Yogahuis.

Zoals uit bovenstaande wel duidelijk zal zijn vergt deze vorm van yoga wel iets van de leerling: inzet, lef om zichzelf onder de loep te nemen, en verantwoordelijk nemen voor de eigen algehele gezondheid. Hierbij help ik een leerling graag. De yoga blijkt na beoefening al snel bij te dragen tot de gezondheid: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel !

Het Yogahuis is een mooie studio in hartje Haarlem op loopafstand van het station. Je kunt er 3 dagen per week 's ochtends en 's avonds yoga lessen volgen op beginners-, intermediate of gevorderd niveau.

Naast deze doordeweekse yogalessen en weekend-yoga in de studio geef ik ook yogalessen, -events en -workshops aan zee in binnen- en buitenland.

Wanneer je nieuwsgierigheid gewekt is, kun je altijd mee doen met een proefles!Voorgestelde yogastudios
Neem contact op


Adresgegevens

Het Yogahuis
Bakenesserstraat
2011 JJ Haarlem