Geverifieerd

Het Geheel

Introductie:

Aandacht en ruimte voor jezelf :
In het dagelijke leven wordt er vooral aandacht gevraagd van de wereld om ons heen.

We zijn geneigd om onze aandacht en onze blik naar buiten te richten. Meestal krijgen de omstandigheden of de omgeving de meeste aandacht. Zowel in positieve als in negatieve zin. De meeste mensen zijn gewend doelgericht bezig te zijn waarbij prestatie en snelheid hoog gewaardeerd worden. Als we wel met onze aandacht naar ons zelf gaan worden we vaak meegenomen door emoties, gevoelens of gedachtes.

Yogabeoefening vraagt een andere houding Yoga vraagt een open aandacht waarbij je juist mag zijn waar je bent. Waarbij het niet gaat om de prestatie maar om de beleving.

 

Alles wat je ervaart, ervaar je in je lichaam, het vraagt dus aandacht voor je lichaam. Het is de bedoeling dat je aandacht zich verlegt van de waarneming naar de waarnemer. Je laat gevoelens en gedachtes komen en ook weer gaan. Doordat je dat deel in jezelf opzoekt wat helder, liefdevol, onderzoekend en zonder oordelen waarneemt kun je gevoelens, ervaringen en gedachtes een plek geven of loslaten.

Je brengt de hemel (het heldere waarnemen) in contact met de aarde (het lichaam dat ervaart). Dit is een voortdurend proces waarin je steeds weer kunt opmerken: o ja daar ga ik weer met mijn aandacht naar mijn buurman, of naar wat je straks nog wil doen. Dan breng je je aandacht weer terug naar jezelf, naar je lichaam, de oefening, de adem . Zodat je steeds meer in het moment aanwezig blijft met je aandacht.
 Voorgestelde yogastudios
Neem contact op


Adresgegevens

Het Geheel
Nijverheidsweg Noord 60-33
3812 PK Amersfoort