Geverifieerd

Hennyoga

Introductie:

Yoga raakt de laatste decennia steeds meer ingeburgerd in onze westerse samenleving. Yoga komt uit het verre Oosten en werd bij ons lange tijd gezien als iets mystieks of als een religie. Vaak denkt men dat je voor yoga heel lenig moet zijn en/of -als je aan yoga doet- op je hoofd moet staan. Yoga is niet op je hoofd staan, maar leren met beide benen op de grond te staan.

Yoga betekent 'juk'. Een juk verbindt 2 lasten met elkaar en geeft de mogelijkheid ze in het midden in evenwicht te brengen. Yoga is het herstellen van het evenwicht tussen stof en geest.

Het gaat erom de eigen grenzen te leren (h)erkennen op zowel het lichamelijke als geestelijke vlak.

Om dit te kunnen leren, beoefenen wij de 'hatha yoga'. Deze vorm van yoga wordt meestal beoefend en bestaat uit lichaamsoefeningen, ademhalingstraining en concentratieoefeningen, waardoor mensen geleerd wordt om zichzelf beter te ontspannen. De oefeningen zijn ervoor om het lichaam weer soepel te laten worden, maar de oefeningen zijn tevens een middel om tot bewustwording van het lichaam te komen. Tijdens het beoefenen van yoga kun je blokkades in je lichaam ontdekken die kunnen leiden tot lichamelijke klachten. Je kunt deze blokkades in jezelf oplossen, maar niet alleen door lichamelijke oefeningen te doen, je zult ook moeten leren kijken naar de oorzaak.

Een andere soort yoga is de 'raja yoga'. Deze vorm van yoga houdt zich bezig met filosofie en meditatie. Ik geef beide soorten yoga in mijn studio.Voorgestelde yogastudios
Neem contact op


Adresgegevens

Hennyoga
Rivierenhof 60
9725 HB Groningen