Geverifieerd

Centrum Zweiersdal

Introductie:

Het yogacentrum, dat sinds september 2000 onderdeel uitmaakt van Centrum Zweiersdal, heeft een breed aanbod van lessen, cursussen en workshops op het gebied van yoga, meditatie en spirituele ontwikkeling.

Chakra’s
Chakra’s vinden hun oorsprong in de oude yoga-systemen van India. Het woord ‘chakra’ komt uit het Sanskriet en kun je het beste vertalen als ‘wiel’ of ‘schijf’. Langs de wervelkolom, vanaf het stuitje tot aan de kruin, bevinden zich de zeven hoofdchakra’s. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere chakra’s zoals de hand- en voetchakra’s. Ervaringen die je opdoet in je leven, goede en slechte, verankeren zich in de chakra’s en zijn bepalend voor je mentale en fysieke gesteldheid.

Werking
De werking van het eerste chakra, het basis chakra bijvoorbeeld, bepaalt of je je zeker of onzeker voelt, of je goed geaard bent en hoe je omgaat met je gezondheid, maar ook hoe je met de materiële en financiële kanten van je bestaan omgaat.
In de Chakra yogalessen worden oefeningen aangeboden die invloed hebben op lichaamsdelen die in relatie staan tot een bepaald chakra. Ook de ontspanning, visualisatie en meditatie oefeningen hebben betrekking op dit bewustzijnsniveau. Ze zijn erop gericht de onderlinge energiestroom tussen de chakra’s in evenwicht te krijgen en te houden.
Alle oefeningen die aangeboden worden zijn gebaseerd op de tradities van yoga met de daaraan verbonden leer van de chakra’s.
Naast de oefeningen wordt er over elk chakra ook een stukje theorie gegeven en wordt er van de cursist gevraagd een boek over chakra’s aan te schaffen.
 Voorgestelde yogastudios
Neem contact op


Adresgegevens

Centrum Zweiersdal
Weverstraat
6862 DK Oosterbeek